Evropska uredba (EU) št. 1169/2011) o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom zahteva, da vsak ponudnik živil in jedi pripravi ustrezno informacijo o jedeh, ki jih ima v ponudbi. Navaja tudi alergene, ki jih je potrebno navesti.
Zato smo pripravili KATALOG JEDI Z ALERGENI, ki navaja alergene, vsebovane v posameznih jedeh. Katalog ne vsebuje jedi brez alergenov.
Za tiste, ki imajo alergijo na določeno hrano, pa se posebej za njih pripravlja dietna hrana v skladu z zdravstvenimi priporočili.
Katalog je razdeljen v naslednje skupine jedi:
- KRUH IN KRUŠNA PECIVA
- OSTALA PECIVA
- MLEČNI NAPITKI IN MLEČNE JEDI
- NAMAZI
- SALAME, SIRI IN RIBE V OLJU
- JUHE
- MESNE JEDI
- MOČNATE IN ZELENJAVNE JEDI
- PRILOGE IN PRIKUHE
- OREŠČKI
- PRIGRIZKI