V ponedeljek, 22. aprila, so učenci 1., 2. in 3. razreda PŠ Lučine imeli tehniški dan posvečen dnevu zemlje.

Začeli smo z razgovorom o odpadkih, o skrbi za okolje, razvrščanju in recikliranju odpadkov. Naslednjo uro smo se posvetili eko bralni znački. Prvošolci so poslušali  pravljico Zemlja ima gripo avtorja Milana Petka in nato narisali, kako bi lahko sami prispevali k čistemu okolju. Učenci 2. in 3. razreda so ta dan prebrali dve knjigi: Vse iz oreha avtorice Ammi Joan Paquette in Zaletavi bober avtorja Nicholasa Oldelanda. Pri prvi knjigi so ustvarjali mini ilustracije celotne zgodbe, pri drugi pa so zapisali, kaj so se iz nje naučili.  

Nato smo očistili okolico šole, učenci 2. in 3. razreda pa so polepšali eko vrtiček. Iz odpadne embalaže smo izdelali uporabne igre. Prvošolci so v skupinah izdelali Labirint števil, Škratek ne jezi se in Križci in krožci. Učenci 2. in 3. razreda so izdelali labirint za frnikole in igro metanja »papirnatih frizbijev« na rolice.

Učenci 4. in 5. razreda so preučevali najnovejšo knjigo Guinnessovih svetovnih rekordov 2024 in izdelali plakate, posvečene vsebinam, kot so odpadki, energija, voda, zrak, promet, industrija. Izdelovali so tudi izdelke iz naravoslovne škatle.

Dan je bil zelo zanimiv in raznolik.

Fotografije: Breda Gruden, Tjaša Končan, Barbara Pintar

Zapisala: Breda Gruden