Evropska uredba (EU) št. 1169/2011) o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom  zahteva, da vsak ponudnik živil in jedi pripravi ustrezno informacijo o jedeh, ki jih ima v ponudbi. Navaja tudi alergene, ki jih je potrebno navesti.

Zato smo pripravili KATALOG JEDI Z ALERGENI, ki navaja alergene, vsebovane v posameznih jedeh. Katalog ne vsebuje jedi brez alergenov.

Za tiste, ki imajo alergijo na določeno hrano, pa se posebej za njih pripravlja dietna  hrana v skladu z zdravstvenimi priporočili. 

Katalog je razdeljen v naslednje skupine jedi: 

  1. KRUH IN KRUŠNA PECIVA
  2. OSTALA PECIVA
  3. MLEČNI NAPITKI IN MLEČNE JEDI
  4. NAMAZI
  5. SALAME, SIRI IN RIBE V OLJU
  6. JUHE
  7. MESNE JEDI
  8. MOČNATE IN ZELENJAVNE JEDI
  9. PRILOGE IN PRIKUHE
  10. OREŠČKI
  11. PRIGRIZKI