V Lučinah je v torek, 3. 10. 2017, potekala prireditev, ko je minister RS za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič z gosti svečano predal namenu rekonstrukcijo ceste skozi Lučine. Na dolžini 500 m se je cesta razširila, zgradili so se pločniki in dve avtobusni postajališči pred šolo, prehod za pešce…

V kulturnem programu so sodelovali učenci PŠ Lučine. Najprej je otroški pevski zbor pod vodstvom učiteljice Neže Erznožnik zapel Lučinsko himno. Program je z izbranimi besedami povezovala Damjana Peternelj. Po pozdravnih besedah župana občine Gorenja vas – Poljane Milana Čadeža in pred besedami slavnostnega govornika dr. Petra Gašperšiča so člani Orffovega krožka zaigrali in zapeli ljudsko pesem Je bela cesta uglajena pod vodstvom učiteljice Brede Gruden. Nasmehi na obrazih gostov so pokazali, da je bil nastop učencev prisrčen, iskren, vesel, uspešen. Učencem je bilo zanimivo, da sta se z njimi fotografirala g. župan in g. minister. Slednjega so učenci povabili v Orffov krožek.

Za sam kraj je bil dogodek velikega pomena. Še bolj pa smo se razveselili ministrove obljube po obnovah in rekonstrukcijah cest v naši občini. Veseli smo vsake nove pridobitve, ki tudi za kraj pomeni boljšo kvaliteto življenja.

Zapisala: Martina Jelovčan

Fotografije: Tina Krek