PRVI DAN V ŠOLI V NARAVI V CŠOD FARA

Drugošolci smo v sredo, 7. februarja 2018, odšli v šolo v naravi. Po dolgi vožnji smo okrog 11.30 srečno prispeli v CŠOD Fara. Pripravili smo postelje, uredili omare, pojedli kosilo in po kratkem počitku odšli na sneg. Zelo smo se zabavali. Po popoldanski malici smo imeli učno uro o astronomiji. Po večerji pa smo spoznali še delo lončarja, nato pa v domu končali zapis za prvi dan. Sledilo je še umivanje, pravljica o Emilu in zasluženo spanje.

DRUGI DAN V ŠOLI V NARAVI V CŠOD FARA

Dolgo smo spali in se zbudili okrog sedmih. Po jutranji telovadbi in poštenem zajtrku smo okrepljeni streljali z lokom in izdelali vetrnice. Po obilnem kosilu smo odšli proti meji, kjer so nam policisti predstavili njihovo delo. Po vrnitvi smo se, še ob spremstvu večerne zarje, zadnjič dričali po snegu, potem pa odšli na večerjo. Ste vedeli, da večerna zarja napoveduje lepo vreme? Večerna zarja vedri, jutranja deži. Po večerji smo napisali razglednice, nato pa skupaj zaplesali in prisluhnili krošnjarjevi zgodbi. Bila je zelo zanimiva in poučna. Veste kdo je bil krošnjar? Mi vemo, kar vprašajte nas.

TRETJI DAN V ŠOLI V NARAVI V CŠOD FARA

Tudi zadnjo noč smo trdno spali skoraj do sedmih. Spet smo se zbudili z jutranjo telovadbo, nato pa nas je po zajtrku čakalo pospravljanje prtljage in sob. Sledil je ogled multimedijske predstavitve in ogled razstave v TIC Kostel, nato zgodnje kosilo, podelitev priznanj najboljšim lokostrelcem in odhod domov.

Fotografirala in zapisala Breda Gruden